Mai intai de toate am separat ouale. Foile le-am pregatit pe rand; Am batut bine albusul cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul (cate albusuri atatea linguri de zahar, atatea linguri de faina). In bezeaua obtinuta am incorporat usor faina cernuta. Compozitia am copt-o pe fundul formei de tort detasabile, cu diametrul de 26 cm. Am supravegheat foile, cand au inceput a se rumeni usor pe margini le-am scos din cuptor.
Pentru crema am mixat bine galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si cele 4 de faina; am incorporat si laptele si am pus amestecul pe foc, intr-o oala cu fund dublu; am amestecat mereu, cu lingura de lemn. Cand a inceput compozitia sa se ingroase am adaugat si ciocolata rupta bucati (puteti s-o dati pe razatoare). Am amestecat bine si cand s-a topit si ciocolata am luat oala de pe foc.
Am spumat untul si am adaugat lingura cu lingura crema cu ciocolata, folosind mixerul. Daca doriti inlocuiti untul cu frisca batuta.
Am montat tortul astfel: foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, putina frisca batuta, intinsa neuniform. Am picurat deasupra putina glazura, din aceea de la Dr. Oetker.
Am tinut tortul la frigider, cam ora, inainte de consum.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii