Tort cu branza si bezea

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Tort cu branza si bezea

Ingrediente

  • blat
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • 1/2 praf de copt
  • umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 3 gălbenușuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahărul vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam repede untul cu faina, pina se fac faramituri.Adaugam un galbenus si o lingura cu smantana, framantam aluatul sa se omogenizeze ingredientele.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie si il dam la rece ,la frigider, pentru 30 de minute.

Dupa trecerea timpului, il scoatem de la rece si il intindem cu sucitorul, mentinand aluatul intre foile de folie. Il intindem cam cu 1,5 cm mai lat, decat forma detasabila in care vom face tortul (26 cm).

In forma cu pereti detasabili, punem hartie de copt si asezam aluatul rasucit dupa sucitor, astfel incat marginile sa fie ridicate pe lateralele formei. Dam blatul cu forma la congelator, pentru 30 de minute, apoi il punem la copt pentru 15 minute, in cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C.

Intre timp, amestecam branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat, pina obtinem o compozitie omogena. Adaugam la sfarsit grisul.

Lasam compozitia sa se odihnesca 15 minute si grisul sa absoarba lichidul din crema, apoi rasturnam umplutura pe blatul scos din cuptor. Punem la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade C, de data aceasta.

Intre timp, batem albusurile (daca aveti in plus 2-3 albusuri e si mai bine) cu un praf de sare pina se face o spuma tare. Adaugam atatea linguri de zahar cate albusuri am batut si mixam pina se intareste bezeaua.

Cu ajutorul unei linguri, punem bezeaua peste branza de vaci scoasa din cuptor.

Dam la cuptorul incalzit la 160 de grade pina se rumeneste bezeaua, cam 15 minute.

Dupa ce tortul este gata, il lasam sa se raceasca in forma. Scoatem peretii detasabili, inlaturam hartia de copt si apoi putem portiona tortul.

Se poate servi cu cate un glob de inghetata de vanilie cu frisca, daca doriti.

Pofta mare sa aveti la un desert delicios !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise