autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2021

Ingrediente
Decorațiuni:, 40 g cuvertură de ciocolată albă,, Folie de transfer pentru ciocolată,, , Blaturi:, 6 ouă L,, Un praf de sare,, 5 ml îndulcitor,, O linguriță coajă de lămâie,, 100 g migdale măcinate,, 85 g făină,, 7 g praf de copt,, , Pentru însiropat:, 400 ml apă,, 3 lingurițe cu vârf cafea măcinată,, 2,5 ml îndulcitor,, , Crema de cafea:, 100 g cremă mascarpone,, 150 ml frișcă lichidă,, 50 ml cafea,, 1,5 linguriță cafea solubilă,, , Crema de ciocolată cu gin:, 75 g cuvertură de ciocolată cu lapte,, 3 linguri lapte,, 3 linguri gin,, , Decor:, 150 g cremă mascarpone,, 250 ml frișcă lichidă,, Colorant alimentar gel, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 28 min

0 voturi

Mod de preparare

Decorațiunile:
Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare.
Aplici bucățele de folie de transfer și dai la frigider până la utilizare.
Când vrei să decorezi, scoți folia de pe desene, o să rămână doar modelul acela frumos.


Blaturile:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile, migdalele, coaja de lămâie. Apoi amesteci făina cu praful de copt și le adaugi lingură cu lingură, amestecând de-acum cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.
Torni aluatul în două forme de copt rotunde, de 18 cm diametru, cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 28 de minute, la foc mic.
Le lași la răcit.

Pentru însiropat:
Pregătești o cafea, la ibric, o îndulcești după plac, eu am folosit îndulcitor. Lași la răcit.
Ajustezi capacele celor două blaturi și le însiropezi cu cafea.

Crema de cafea:
Bați cu mixerul frișcă lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele. Pentru un gust intens, amesteci cafeaua solubilă în cafeaua lichidă (rămasă de la însiropat) și o adaugi la cremă. Omogenizezi.

Crema de ciocolată cu gin:
Topești pe baie de abur ciocolata cu lapte împreună cu laptele. Lași la răcit, adaugi ginul și amesteci.

Montare și Decor:
Pui crema de cafea cu un poș pentru a crea înălțime și volum, faci și un perete înalt, o margine, tot din cremă. Apoi torni crema de ciocolată îm mijloc, nivelând-o ușor prin înclinarea tortului. Dai la frigider 10 minute, să se închege.
Între timp, bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele.
Scoți tortul de la rece, îl îmbraci în alb, apoi crema albă care îți rămâne o mai mixezi un pic, apoi o împarți în mai multe boluri pentru a le colora după plac.
Ornezi tortul cu flori, frunze și decorezi cu inimioarele de ciocolată.

Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Cristina , 13 octombrie 2021

    Wow, splendid!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 28 min

0 voturi

Ingrediente

  • Decorațiuni:
  • 40 g cuvertură de ciocolată albă,
  • Folie de transfer pentru ciocolată,
  • Blaturi:
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • O linguriță coajă de lămâie,
  • 100 g migdale măcinate,
  • 85 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 3 lingurițe cu vârf cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • Crema de cafea:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 50 ml cafea,
  • 1,5 linguriță cafea solubilă,
  • Crema de ciocolată cu gin:
  • 75 g cuvertură de ciocolată cu lapte,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri gin,
  • Decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • Colorant alimentar gel
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristina

Wow, splendid!

Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort amarui