Blatul l-am facut urmand reteta de krem a la krem: albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat treptat si galbenusurile si apoi praful de crema, ajutandu-ma de mixer, pentru incorporare. Compozitia am turnat-o in forma de tort si am introdus-o in cuptor. Blatul, odata copt si racit, l-am taiat in doua.
Din compotul de caise (eu am folosit compot productie proprie) am pastrat cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul le-am pasat cu mixerul; am adaugat iaurtul si zaharul (150 g) si am mai mixat putin. Gelatina am hidratat-o cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care am dizolvat-o la bain marie, pana s-a fluidizat (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata am pus-o in compozitia de caise si iaurt si am dat-o putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment am amestecat-o cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).
Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Am asezat prima felie de blat, am insiropat-o cu putina zeama din compot; am asezat pe suprafata blatului feliile de caise puse deoparte. Am turnat crema cu caise, iaurt si frisca, am nivelat, am asezat a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), am insiropat; am dat tortul la rece circa 4 ore.
L-am scos din frigider, am inlaturat inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de caisa sa ajunga in partea de jos a tortului).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii