Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar si un plic de creme Ole de ciocolata, Crema: 1 borcan (800 g) compot de caise, 1 iaurt (450 g), 150 g zahar, 400 ml frisca lichida Hulala, 2 pliculete gelatina.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Din compotul de caise (eu am folosit compot productie proprie) am pastrat cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul le-am pasat cu mixerul; am adaugat iaurtul si zaharul (150 g) si am mai mixat putin. Gelatina am hidratat-o cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care am dizolvat-o la bain marie, pana s-a fluidizat (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata am pus-o in compozitia de caise si iaurt si am dat-o putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment am amestecat-o cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).
Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Am asezat prima felie de blat, am insiropat-o cu putina zeama din compot; am asezat pe suprafata blatului feliile de caise puse deoparte. Am turnat crema cu caise, iaurt si frisca, am nivelat, am asezat a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), am insiropat; am dat tortul la rece circa 4 ore.
L-am scos din frigider, am inlaturat inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de caisa sa ajunga in partea de jos a tortului).
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010
Delicios, am salvat reteta. Felicitari Alexandrina!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
meserias!
joly-gina (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010
super gustos ador tortu care are iaurt
flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010
Foarte bun.
Alice85 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010
Arata minunat .......!!!!!!!!!