Blat:
Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins timp de 15-20 de minute la 180 de g.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp se face crema:
Se inmoaie gelatina in 150 ml apa rece.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul,smaintana,zaharul(eu am folosit zahar brut din tresie de zahar),vanilia si se omogenizeaza compozitia.Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana.Se baga la frigider pentru 10 minute sa se intareasca,timp in care batem frisca spuma iar apoi o asdaugam in crema de la frigide,amestecand usor de jos in sus.
Blatul se aseaza pe un platou si se aseaza de jur imperejur inelul formei de tort.Se taie jumatati capsunile si se aseaza cu partea taiata in exterior pe margine,respectiv pe blat.Se aseaza deasupra crema si se da la frigider pentru 1 ora.
Se prepara glazura din praful Tort Gelee,siropul de capsuni si 100ml apa,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se toarna pe suprafata tortului.Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta,dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii