1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.Blatul copt se lasa sa se raceasca
2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3.Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima jumatate de blat,se toarna deasupra crema fina de iaurt,se presara pe toata suprafata bucati mici de trufe(se taie fiecare trufa in 4),se vine cu cealalta jumatate de blat deasupra,se preseaza usor cu mana,deasupra se toarna budinca fierbinte preparata conform instructiunilor de pe plic ,dar in care am pus untul si am frecat-o bine pana s-a omogenizat perfect si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sa se intareasca.
4.Deasupra se orneaza cu jumatati de capsuna trase in ciocolata lichida(am topit inainte ciocolata la bain-marin) si cu restul de ciocolata ramasa.Se mai lasa 30 de minute la rece sa se inatareasca.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii