Tort cu capsuni si crema de capsuni.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort cu capsuni si crema de capsuni.

Ingrediente

  • 2 Pungi de piscoturi de sampanie.(depinde cat de mare doriti sa va iasa tortul).
  • 1 Kg capsuni(pentru decorat le alegem pe cele mai mari,pentru crema pot fii bune si cele mai mici).
  • 1 Cutie de branza Mascarpone.
  • 1 Plic de intaritor de frisca de la Dr Otker.
  • 250 Ml frisca .
  • 250 Gr smantana.
  • 5-8 Linguri zahar (dupa gust).
  • 1-2 Plic zahar vanilat(dupa gust,poti pune 2 sau 3 cum doresti de dulce).
  • 1 Plic gelatina de la Dr Otker.
  • 300 ml sirop (2 plicuri de ness,5 linguri zahar,100 gr lichior Amaretto,50 gr lichior de cafea,150 gr cafea facuta la ibric.Aceasta este ordinea in care se face siropul).

Mod de preparare

Mascarpone se amesteca cu zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar,intai la viteza mica si apoi la viteza mare, pana se intareste crema,apoi adaugam cele 250 gr de smantana,capsunile(500gr capsuni le amestecam intr-un blender),gelatina(inmuiata in prealabil,intr-un ibric) si introducem crema la frigider.Specific gelatina se pune in doua linguri de apa intr-un ibric si se lasa sa se umfle(cam 10 minute) apoi o punem cateva secunde pe ochiul aragazului aprins. Apoi se bate frisca si se amesteca cu crema de la frigider.Crema se baga la rece pana se raceste si siropul de cafea.Mentionez daca crema este rece o putem intinde bine peste piscoturi.Pentru sirop se pune 150 gr cafea(facuta la ibric),100 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea,2 plicuri ness,5 linguri zahar,puse toate intru-un recipient.Piscoturile se inmoaie in acest sirop.Se pune un rand de piscoturi inmuiate,un rand de creama,iar un strat de piscoturi si asa pana sus.Ornam tortul cu capsunile pentru decor.Este un tort foarte racoritor si de sezon.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise