Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma.

Adaugam uleiul si apa minerala.

Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina.

Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa.

Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt.

Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins.

Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare).

Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem.

Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.

Crema:

Amestecam mascarponele cu branza de vaci.

Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.

Glazura:

Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele.

Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani.

O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.

Asamblare:

Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi.

Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara.

Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao .

Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema.

Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute.

Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema.

Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers.

Dam la rece pentru circa jumatate de ora.

Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava.

Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.

Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise