Tort cu capsuni si piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si piersici

Ingrediente

  • un blat de tort cu cacao, cumparat sau facut in casa (eu l-am cumparat);
  • 400 g capsuni, 2 conserve (a cate 850 ml) de compot de piersici (eu am folosit un compot de piersici facut in casa), 1 iaurt (450 g), 140 g zahar, 2 pliculete de gelatina, 500 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Pentru inceput am zdrobit capsunile. Piureul de capsuni rezultat l-am amestecat cu iaurtul in care am adaugat zaharul; am amestecat bine.

In piure am adaugat gelatina, in prealabil inmuiata in apa rece si dizolvata apoi la bain-marie (fara a o fierbe!), am amestecat compozitia si am introdus-o putin in frigider, pana a inceput sa se intareasca putin. Separat am batut frisca, oprind din ea pentru decor, 100 ml.

In frisca batuta am inglobat compozitia cu capsuni.

Am trecut la montarea tortului. Ca sa va fie mai usor il puteti monta direct pe farfuria de servit, ajutandu-va de inelul formei de tort detasabile.

Am asezat primul blat si l-am pensulat usor, usor, cu compot de piersici; am asezat piersicile si am turnat peste ele cam 2/3 din crema.

Am pus al doilea blat, l-am insiropat cu compot, am turnat restul de crema.

Am pus si ultimul blat, presand usor cu mana, dupa care l-am dat la rece; se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a detasa inelul.

Eu l-am uns cu frisca si l-am decorat cu ciocolata rasa, cu un mosulet din ciocolata si cu stelute de ciocolata alba (ciocolata topita am pus-o intr-un poche si am desenat stelute pe hartie de copt, introducandu-le mai apoi in congelator).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise