Tort cu castane

Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Tort cu castane

Ingrediente

  • 1 kg castane
  • 250 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 70 g ciocolata taiata marunt
  • DECOR:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • alune,castane taiate
  • SIROP:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua, se scoate miezul si se paseaza.

Se adauga peste castanele bine pasate si racite putin, lapte, zahar, galbenusurile, un praf de sare si le lasa pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa si devine o budinca.

Dupa ce s-a racit foarte bine, se incorporeaza albusul batut spuma tare treptat cate o lingura, iar dupa omogenizare, ciocolata.

Se rastoarna in tava de tort cu diametrul de 20 cm, cu hartie de copt, si la cuptor va sta 45-50 min la foc mic.

Dupa ce s-a copt, suprafata va fi crapata, dar nu va faceti griji pentru ca-si va reveni dupa ce se raceste.

Frisca lichida se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a infierbantat, se rastoarna peste ciocolata rupta sau taiata in bucati mai mici, se lasa deoparte 1-2 min, apoi se amesteca energic cu o spatula.

Ciocolata dupa ce s-a racit foarte bine, se mixeaza, apoi se lasa deoparte.

Blatul racit se pune pe un platou, se insiropeaza, deasupra se pune crema si pe margini, cu crema ramasa se orneaza si se pun alune taiate.

Se lasa la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise