Tort cu cesti

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu cesti

Ingrediente

  • O foaie de blat: 5 oua, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, 8 linguri de faina,1 praf de copt
  • (pentru fiecare foaie in parte am folosit cate o culoare, respectiv :galben, violet, albastru si rosu)
  • Crema: 1,5 l lapte,12 linguri zahar,700 ml frisca
  • Pasta de zahar: 1 kg zahar pudra, 1esenta de lamaie,1 plic gelatina, 2 linguri miere, 2 lingurite ulei,1 lingurita margarina, colorant rosu,
  • Sirop:1 l apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom.
  • Decor: cesti din pasta de lapte praf umplute cu ciocolata topita amestecata cu putina frisca.

Mod de preparare

Blat:

Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam zaharul si colorantul apoi galbenusurile.Incorporam amestecand usor si faina. Compozitia se pune in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 25 min la foc mic.

Crema:

Laptele,zaharul si praful de budinca se pun la fiert. Crema fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Cand este complet rece se mixeaza si apoi adaugam frisca si continuam sa mixam pana crema va fi spumoasa.

Cu acesta crema am umplut tortul si am intins un strat subtire pe deasupra pentru a se lipi pasta de zahar.

Fiecare foaie de blat a fost insiropata cu aprox 250 ml sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise