Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml lapte;
  • 3 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 galbenusuri;
  • 50 g unt;
  • 50-100 g ciocolata neagra.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • esenta rom dupa gust;
  • 4-5 linguri zahar
  • pentru flori de crema de unt:
  • 50-75 g unt;
  • 2-3 linguri zahar;
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml;
  • putin fistic maruntit

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se face un sirop din apa cu zahar, iar dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei parti si il insiropam.

Crema de ciocolata:

Se pune pe foc intr-o craticioara 250 ml lapte impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Intre timp, intr-un alt vas mai mic, se amesteca bine 2 galbenusuri cu zaharul, pana se albeste crema, semn ca s-a dizolvat zaharul. Se adauga faina peste galbenusuri, se subtiaza cu un pic de lapte fierbinte, apoi acest amestec se toarna inapoi peste laptele din craticioara si se pun din nou pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata, se da de pe foc, se adauga untul si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider. Se imbraca tortul in frisca.

Pentru florile din crema de unt: se amesteca intr-un castronel untul cu zaharul si cacaoa si se orneaza cu flori din crema cu ajutorul posului.

Se presara putin fistic maruntit.

Se da la rece cateva ore, inainte de servire.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-ciocolata-frisca-si-fistic.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise