autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2016

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema de ciocolata:, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 2 galbenusuri, 50 g unt, 50-100 g ciocolata neagra., , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, esenta rom dupa gust, 4-5 linguri zahar, , pentru flori de crema de unt:, 50-75 g unt, 2-3 linguri zahar, 1 lingura cacao, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml, putin fistic maruntit

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se face un sirop din apa cu zahar, iar dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei parti si il insiropam.

Crema de ciocolata:
Se pune pe foc intr-o craticioara 250 ml lapte impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Intre timp, intr-un alt vas mai mic, se amesteca bine 2 galbenusuri cu zaharul, pana se albeste crema, semn ca s-a dizolvat zaharul. Se adauga faina peste galbenusuri, se subtiaza cu un pic de lapte fierbinte, apoi acest amestec se toarna inapoi peste laptele din craticioara si se pun din nou pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Cand este gata, se da de pe foc, se adauga untul si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider. Se imbraca tortul in frisca.
Pentru florile din crema de unt: se amesteca intr-un castronel untul cu zaharul si cacaoa si se orneaza cu flori din crema cu ajutorul posului.
Se presara putin fistic maruntit.
Se da la rece cateva ore, inainte de servire.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-ciocolata-frisca-si-fistic.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, frisca si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie

1) Descongeleazã aluatul si aseazã-l într-o formã cu pereti detasabili. Înteapã aluatul cu

5 voturi    4 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anette , 08 decembrie 2017

    Interesanta idee de a decora tortul, este foarte bun si gustos.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50-100 g ciocolata neagra.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • esenta rom dupa gust
  • 4-5 linguri zahar
  • pentru flori de crema de unt:
  • 50-75 g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • putin fistic maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Anette

Interesanta idee de a decora tortul, este foarte bun si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort Cos de Paste Tort Cos de Paste

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort « Nicole »