Tort cu ciocolata si cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 2 linguri de unt topit
  • un praf de cardamon
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 mana de stafide
  • 50-100 gr nuci
  • esenta de rom
  • coniac
  • esenta cafea
  • zeama de lamaie
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 ciocolati negre (180 gr)
  • 5 linguri smantana lichida
  • 2 linguri coniac
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 5 linguri mari cu cafea proaspat macinata
  • 2 cescute expresso
  • 11 linguri rase de zahar
  • coaja de la o lamaie proaspata
  • esenta rom
  • coniac
  • 1/2 lingurita ness

Mod de preparare

Blatul:

Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se macina. Se bat albusurile pe jumatate cu zeama de lamaie dupa care se mareste viteza si continuam cu zaharul. Adaugam galbenusurile mixate cu untul, esentele si coaja de portocale. Punem stafidele cu tot cu esenta si nucile pregatite. Urmeaza faina cernuta impreuna cu cacaoa si cardamonul si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de 21 cm tapetata. Dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Crema:

Topim ciocolata la microunde un minut si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam smantana la temperatura camerei si amestecam. Adaugam ciocolata la albusurile batute spuma cu zaharul si omogenizam avand grija sa pastram consistenta spumoasa.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul, cafeaua, nessul si coaja de lamaie pana scade la jumatate timp in care strangem spuma de deasupra si o punem peste expresso. Spre sfarsit adaugam esentele. Luam de pe foc si punem coniacul si expresoo. Cu siropul racit se insiropeaza blaturile. Crema se pune intre cele doua blaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise