Tort cu ciocolata si caramel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si caramel

Ingrediente

  • Blat: 180g ciocolata neagra, 150g unt, 5 oua, 150g faina, 20g cacao, o jumate lingurita sare si praf de copt, esenta de vanilie, 150g zahar.
  • Crema: 500 ml frisca, 200g ciocolata negra
  • Migdale si caramel

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam ouale pe rand. Separat cernem faina cu cacao, sare si praf de copt si le adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam vanilie sau esenta de migdale. Facem un caramel din 2 linguri de zahar care-l amestecam cu 4-5 linguri de lfrisca lichida. Turanm compozitia in tava, turnam caramelul in rauri peste compozitie si punem la cuptor 20 - 25 minute la foc mediu.

Crema

Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca lichida...o lasam sa stea la rece minim jumate de ora si apoi o batem.

Taiem blatul racit in doua si punem jumate de crema in mijloc si jumate deasupra. razuim un pic de ciocolata peste si punem migdale felii, facem din nou caramel din 3-4 linguri de zahar amestecat cu frisca lichida si turanm in rauri peste.

o bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise