Tort cu ciocolata si cirese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata (am folosit de menaj 55% cacao)
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar pudra vanilat plus 2 linguri zahar tos
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Partea de cirese bete:
  • 250 g cirese taiate in doua fara samburi
  • 5 linguri visinata
  • Crema:
  • 400 g ciocolata (am folosit 250 g milka cu lapte si 150 g menaj 55% cacao);
  • 1 plic gelatina (10 g);
  • 100 ml apa pentru gelatina;
  • 700 ml frisca.

Mod de preparare

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.

Blat: Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema. Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca. Apoi, se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza. Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc. Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.

Crema: Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur, se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin. Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat. Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema. Apoi, se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza. Eu am folosit cirese cu codite pentru efect :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise