Tort cu ciocolata si fructe

Mixam ouale cu zaharul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata si fructe

Ingrediente

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 jumatate de lingurita cu esenta de vanilie
  • Crema ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema de fructe:
  • 400 g fructe congelate mix (eu am folosit mix de zmeura, capsuni si visine)
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 4 linguri de apa

Mod de preparare

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Blat vanilie:

Mixam ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, iar apoi adaugam esenta de vanilie. Cernem faina o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema neagra:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema alba:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.

Crema de fructe:

Punem fructele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta.Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 4 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.

Asamblare:

Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Asa procedam si cu cel de vanilie. Obtinem in total 4 sectiuni.

Prima sectiune a blatului de cacao o decupam in 3 cercuri de marimi diferite. Asa procedam si cu blatul de vanilie. Schimbam fasiile. Punem o fasie neagra in locul celei cu vanilie si invers. Asa procedam si cu celalalte 2 sectiuni. Daca nu v-ati prins cum trebuie executat acest blat, intrati pe youtube si uitati-va la clipuri in care va explica pas cu pas cum se face acest blat sah.

Punem prima sectiune de blat in inelul tavii de 19 cm in care am copt blatul. Insiropam prima sectiune cu marginea blatului de vanilie, cu apa+zahar. Pastram 3-4 linguri de crema neagra si apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Adaugam a doua sectiunea cu marginea blatului de cacao. Insiropam. Pastram 4 linguri de crema alba, iar apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Pastram 4 linguri de crema de zmeura. Peste crema alba pe care am nivelat-o, adaugam crema de zmeura. Adaugam sectiunea a treia, cu marginea blatului de vanilie. Adaugam cele 3 linguri de crema de ciocolata neagra. Nivelam. Amestecam cele 4 linguri de crema de ciocolata alba cu cele 4 linguri de crema de fructe. Adaugam amestecul obtinut peste crema de ciocolata neagra. Insiropam ultima sectiune si o punem deasupra amestecului de ciocolata alba+crema de zmeura. Am acoperit tortul cu folie de prospetime si l-am lasat peste noapte in frigider. L-am imbracat in crema de unt (300 g unt+120 g zahar pudra). L-am decorat cu inimioare de zahar, perle si deasupra am ras ciocolata alba si macarons.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise