Tort cu ciocolata si gem de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si gem de caise

Ingrediente

  • Pebtru blat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cuisoare macinate
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • Pentru umplutura si decor
  • 300-500 ml frisca lichida
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri gem de caise

Mod de preparare

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180°

Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se inglobeaza in final ingredientele uscate si se toarna aluatul obtinut in forma pregatita.Se da la copt 50-60 minute pan acand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti pe orizontala.

Pentru crema, se topeste ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un vas se pun 100 ml frisca si se bat apoi se incorporeaza ciocolata racita.Intr-un lat vas se bat inca 100 ml frisca in care se incorporeza ulterior gemul de caise.Restul de frisca se bate simplu.

Pentru asamblare, se aseaza un blat pe farfurie, se unge cu crema de ciocolata, se acopera cu un alt blat, se unge cu crema cu gem, se acopera cu al 3-lea blat apoi intreg tortul se decoreaza cu frisca ramasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise