Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.E un blat excelent care poate fi taiat cu succes in 3:P
Pt crema ganache:Incalzim frisca,punem ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand se topeste(nu trebuie sa fiarba).Lasam la frigider cateva ore(chiar de seara pana dimineata) si cand e foarte rece mixam bine pana se obtine o crema densa.
Pt moussul de caise:Scurgem caisele,(eu am pus si 2 lg zeama din compot)le facem pure cu blenderul,amestecam cu zahar si punem pe foc pana cand acesta se topeste.Gelatina o punem la inmuiat pt 10 minute in apa rece,o scurgem(daca e sub forma de folii) si adaugam peste caise amestecand pana se dizolva.Batem frisca si amestecam cu caisele reci.
Taiem blatul in 3,punem prima foaie in tava cu inel detasabil,insiropam,punem crema ganache,a doua foaie de blat insiropata,moussul de caise si deasupra ultima foaie de blat.Lasam la frigider pentru 4-5 ore,scoatem pe un platou si turnam glazura.
pt glazura:punem pe foc frisca lichida cu ciocolata si untul si amestecam pana se face ca o crema care curge..Lasam sa se raceasca putin si punem peste tort,pornind din centru.(e bine sa puneti hartie de jur imprejurul platoului,in cazul in care curge glazura sa murdatiti cat mai putin:)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii