Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Ingrediente

  • Blat:3/4c cacao, 2c zahar, 1+1/2c faina, 1+1/2 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de soda, 1 lingurita sare, 1 lingurita cafea solubila, 1 c lapte, 1/2c ulei, 2 oua mari, esenta(ce va place..vanilie,rom ori portocale, menta) si 1 c apa fierbinte
  • Crema:150 gr unt moale, 200 gr zahar pudra, 500 grm ciocolata amaruie, 250 ml frisca lichida, zeama de la jumatate de portocala, coaja razuita de portocala, esenta de portocala
  • Pt.decor: 1/3 din ganachul rezultat pt crema plus 3 linguri de zahar pudra, 3 linguri cacao si o ceasca de alune ori nuci ori migdale macinate

Mod de preparare

Ahhh....pentru aceasta reteta o sa ma iubiti pe viatza..:) E atit de soft si delicios si nu ff dulce chiar daca la prima vedere pare plin de ciocolata si fff dulce. In special blatul si ganachul il iubesc cu desavirsire...si cu sigurantza si voi dupa ce o sa il faceti...

Mai intai de toate trebuie sa va spun ca gramajul ingredientelor e trecut in c (de la ceasca ori masura speciala pe care o gasiti in set in magazilele de specialitate)

Deci sa trecem la prajiturit...mai intai de toate amestecam ingredientele uscate untr-un bol destul de mare, adica cacaua, zaharul, faina, praful de copt si bic.de soda, sarea, cafeaua solubila. Separat amestecam laptele cu uleiul ouale si esenta(ce va place..eu am folosit esenta de portocale ) si acest amestec lichid l-am turnat peste ingredientele uscate mixand usor pina s-au incorporat ff bine toate cu un mixer manual(aproximativ 2') dupa care ffff gentil adaugam apa fierbinte cite un pic pina se incorporeaza toata si avem o compozitie destul de moale ca o smantana fluida insa nu va speriati..asa trebuie sa fie. Se pune toata compozitia intr-o forma rotunda de 20cm si se da la cuptorul incins la 180'C in prealabil pentru aprox o ora(faceti testul cu sobitoarea pentru sigurantza). Lasam blatul la racit si apoi il taiem in doua parti egale.

Cit se coace blatul pregatim ganachul de ciocolata si crema de unt astfel:

Punem intr-o craticioara frisca lichida pe foc mic si cind e infiebindata o dam deoparte si apoi adaugam ciocolata facuta bucatele , lasam aprox 5 min pina se topeste ciocolata si apoi amestecam cu un tel manual pina se incorporeaza ff bine si avem o ciocolata ff fina si lucioasa..ca cea din imagine. Lasam la rece si intre timp frecam untul moale cu zaharul. Cind ganachul e un pic caldut dam deoparte aprox un sfert din compozitie, un bol(pentru bilutele pt decor) si dam la frigider pina este ff rece si s-a intarit. Restul il incorcoram cite putin in untul frecat pina avem o crema lucuioasa frumoasa, apoi adaugam zeama de la portocala si esenta+ coaja de portocala. Dam la rece aprox o jumatate de ora.

Asamblarea tortului e ff simpla...blatul taiat in doua apoi punem crema adaugam al doilea blat si imbracam tortul in restul de crema. Pe margine decoram cu alune misate ori nuci ori ce va face placere(eu am avut in casa migdale macinate) iar deasupra din bolul cu gahache ce l-am dat la rece am facut bilute si le-am trecut fie prin zahar pudra fie cacao fie migdale masitale....voi puteti sa il ornati cum va face placere..oricum ar fii o sa fie extrem de delicios...

Spor la prajiturit si mult soare in suflet sa aveti..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise