Blat :
Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .
O lasam la racit .
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .
Adaugam galbenusurile, ciocolata topita ,nuca , parful de copt si faina.
Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu) .
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.
Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.
Impartim blatul in 3 .
Crema:
Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca . Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.
Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa .
Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului , iar restul o impartim in doua parti egale.
Asamblam bucatile de tort , iar deasupra punem crema luata deoparte .
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele , si lasam putin, sa se racoreasca .
Turnam peste tort , nivelam si dam la frigider .
Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate(cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa .
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii