Preparare blat:
Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.
Preparare crema:
Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe \"bain marie\" pana se topeste ciocolata; cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata.
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),
apoi se pune crema de nuttela;
Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cu mixerul apoi se adauga si cea de unt.
Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Pentru sirop se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.
Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; am oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortului.
Am acoperit crema cu blatul ramas, l-am glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra am pus praline de ciocolata si cacao si am ras ciocolata alba.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii