Tort cu cremă de ciocolată

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Tort cu cremă de ciocolată

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 5 oua
  • - 50 g faina
  • - 20 g cacao
  • - 120 g zahar
  • Ingrediente crema:
  • - 200 g ciocolata cu lapte
  • - 200 ml frisca
  • - 100 g unt
  • - 30 g zahar pudra
  • - 2 linguri crema de ciocolata nuttela
  • Ingrediente sirop:
  • - 50 ml apa
  • - 30 g zahar
  • - 1 plic cafea capucino cu gust de ciocolata
  • Pentru decor:
  • - un plic glazura de ciocolata Dr.Otker
  • - 8 bomboane pralinate
  • - 1 lingura ciocolata alba razuita

Mod de preparare

Preparare blat:

Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.

Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.

Preparare crema:

Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe \"bain marie\" pana se topeste ciocolata; cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata.

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),

apoi se pune crema de nuttela;

Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cu mixerul apoi se adauga si cea de unt.

Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

Pentru sirop se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.

Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; am oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortului.

Am acoperit crema cu blatul ramas, l-am glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra am pus praline de ciocolata si cacao si am ras ciocolata alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise