Mascarpone se amesteca cu un pliculet de zahar vanilat si cele 8-10 linguri de zahar.Amestecam la viteza mica si apoi la viteza mare pana se intareste crema(de obicei zaharul inmoaie crema).Dupa ce s-a intarit se adauga smantana si o bagam putin la frigider(30 minute).Pregatim frisca lichida, dupa care o bagam si pe ea la frigider.Intre timp facem gelatina, o punem in doua linguri de apa si o lasam 10 minute sa se inmoaie,apoi pun ibricul deasupra la flacara pe aragaz cateva secunde si dupa aceea o lasam sa se raceasca.Dupa 30 minute scoatem si frisca si crema si le amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus,iar in aceasta crema punem si gelatina racita in prealabil.
Siropul este facut din cafeaua la ibric, cele doua pliculete de ness,100 gr Amaretto,50 gr lichior de cafea. Se inmoaie fiecare piscot in siropul pregatit, apoi venim cu un strat de crema din abundenta,iar piscoturi inmuiate in sirop si asa pana sus,apoi ornam tortul dupa gustul nostru(fiecare il orneaza cum doreste).Pofta buna !!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii