Tort cu crema de banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de banane

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri ulei
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -0.5 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • Pt crema :
  • -3 banane bine coapte
  • -200 ml frisca
  • -3 foi gelatina (5 gr)
  • -2 iaurtuti simple mici (2 x 125 gr)
  • -zahar daca mai doriti sa adaugati (150 gr)
  • -sucul de la portocala
  • Pt décor :
  • -banane
  • -kiwi
  • -un plic gelatina (sau restul de foi din pachet 3 foi)
  • -suc de fructe

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu. Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute. Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Bananele le decojim si le mixam, trebuie sa obtinem o pasta (nu e nimic daca raman si bucatele mai mari); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala, cand sunt hidratate (sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul (atentie: nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile).

Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul si zaharul optional. Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena. Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece.

Decor:

Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe (capsuni am folosit eu). Trebuie tinuta la rece cel putin 4 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise