Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 125g faina
  • 125g zahar
  • 2 lingurite cacao
  • hartie pt imbracat forma
  • sirop
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 pliculet de nescafe
  • crema de cacao
  • 100 ml apa fiarta
  • 100 g cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 galbenuse
  • glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet de nescafe

Mod de preparare

Blatul

Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat cacaua.

In forma tapetata cu hartie se coace la foc mediu, 50 de minute

Se lasa la racit si se taie

siropul

se fierbe si se pune la racit + nescafe

crema

se pune apa la fiert

zaharul pudra(100g)cacao(100g)se amesteca si se oparesc cu apa(100ml) fierbinte

200 g unt + 200 g zahar pudra se spumeaza, cind si-au dublat cantitatea se adauga cele 2 galbenuse se adauga cacaoa oparita si se amesteca pina crema este omogena

glazura

frisca se da in clocot cu plicul de nescafe si zaharul,ciocolata maruntita se adauga peste frisca si se amesteca pina se dizolva ciocolata.

Montarea tortului

Intr-un pos de decor se pun 3 linguri de crema.

Se aseaza primul blat se stropeste blatul cu sirop,se pune crema de cacao si tot asa pana pana terminati blaturile si crema

Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu restul de crema si cu ce va mai place in functie de inspiratie

Din cantitatile de mai sus rezulta un tort de 1,400 kg

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise