Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, mirodeniile si sarea pana ce se topeste zaharul. Adaugam nuca, punem faina cernuta, praful de copt stins cu lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecam usor, prin rasturnare, ca aluatul sa poata creste si se pune intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Eu ung putin cratita cu unt inainte de a pune hartia, ca sa ramana lipita de vas, apoi mai ung si hartia si o tapetez cu faina, pentru a putea scoate cu usurinta blatul dupa coacere. Se coace cca 45 minute.
Crema de ciocolata
Intr-un vas se pun galbenusurile amestecate si frecate cu zaharul, cacaoa cernuta si apa si se fierb la bain-marie pana se ingroasa. Se lasa apoi sa se raceasca.
Crema propriu-zisa
Untul se freaca spuma apoi, treptat se pune crema de ciocolata si se amesteca usor ca sa nu se taie. Daca totusi inevitabilul s-a produs, se poate incalzi putin la bain-marie apoi se amesteca din nou.
Sirop
Apa se fierbe impreuna cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga si mirodeniile, ca sa-si pastreze proprietatile. Cand s-a racit se amesteca cu sucul de ananas.
Asamblare:
Blatul racit se taie in 3 parti, se insiropeaza si se unge cu crema. Pentru ornare se pastreaza mai multa crema ca sa se acopere intreaga suprafata. Peste stratul de crema de pe fiecare felie de blat se pun bucati de ananas, visine din dulceata sau alte fructe. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Se da la rece pentru 3 ore.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii