Tort cu crema de caise si fructe.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de caise si fructe.

Ingrediente

  • 1 blat de cacao(Carrefour).
  • 2 plicuri crema pentru prajituri de lamaie(Dr Oetker).
  • 500 ml lapte.
  • 300 ml frisca lichida Hulala.
  • 6 linguri de zahar pudra.
  • 2 lingurite de ness.
  • 50 gr Amaraetto lichior.
  • 1 plic Bourbon-Vanille Aroma.

Mod de preparare

Se face mai intai crema la plic,care se amesteca cu 500 ml lapte. Intr-un vas inalt se pun cele 2 plicuri de crema de lamaie,si cele 6 linguri de zahar pudra(cine doreste mai putin dulce,pune mai putin zahar).Se toarna laptele rece de la frigider,se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput,apoi se bate 3 minute la viteza mare.Se obtine o crema consistenta, peste care adaugam 3 caise cojite,care in prealabil le-am bagat la blender.Crema astfel obtinuta cu piureul din cele 3 caise se amesteca inca 3 minute la viteza mare,turnand cei 300 ml de frisca lichida Hulala.Aceasta crema este un pic acrisoara,cine doreste poate sa mai adauge zahar pudra.Deci crema de lamaie se amesteca cu piureul de caise si frisca lichida si se mai bate 3 minute, se baga la frigider pentru cel putin 30 minute sa se intareasca.Separat se face siropul pentru insiropat blatul din :2 lingurite de ness 100 gr apa,50 gr lichior Amaretto, si 1 plic Bourbon-Vanille Aroma.Cu acest sirop vom insiropa cele 3 blaturi de cacao, astfel:se pune primul blat se insiropeaza,se adauga crema din abundenta,al doilea blat,crema,al treilea blat crema.Se aranjeaza si exteriorul tortului(de aceea trebuie facuta intotdeauna mai multa crema).Urmeaza ornarea tortului cu fructe,cum doreste fiecare,eu am pus 6 caise si o nectarina mare in mijloc.Este un tort racoritor si foarte bun,sper sa placa la toata lumea.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise