Tort cu crema de castane si ciocolata

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de castane si ciocolata

Ingrediente

  • pt blat:
  • eu am copt doua blaturi in doua forme de copt cu acelasi diametru: 24 cm. Puteti coace un sigur blat pe care il taiati in doua straturi.
  • - 6 oua
  • - 10 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 2 linguri cacao neagra
  • - 1 praf sare
  • - 1 cutie piscoturi
  • pt crema 1:
  • - 1 cutie mascarpone 250 gr
  • - 1 pachet piure castane 250 gr
  • - 3-4 linguri lapte dulce
  • - daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra.
  • pt crema 2:
  • - 1 cutie mascarpone 250 gr
  • - 1 tableta ciocolata neagra 200 gr
  • - 3-4 linguri lapte dulce
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 30 ml rom
  • pt ganache:
  • - 400 gr ciocolata neagra
  • - 400 ml smantana lichida
  • pt sirop:
  • - 500 ml apa
  • - 4 linguri zahar brut
  • - 20 ml rom
  • pt ornat:
  • - o cana miez nuca
  • - 5-6 bucatele turta dulce uscata
  • - bombonele colorate

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut, lingura cu lingura, dupa care mixam bine. Cand am obtinut o bezea tare, adaugam galbenusurile si le incoporam in albusuri. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu o paleta sau cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si o dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute la foc mediu. Puteti coace direct doua blaturi, cum am facut eu.

Intre timp, punem la fiert apa pt sirop, cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul si lasam un pic la fiert, pana capata un pic de consistenta. Dam deoparte, adaugam romul si lasam la racit.

Pentru crema de castane, luam un castron si punem branza mascarpone. Adaugam cateva linguri de lapte si mixam cat sa desfacem branza. Adaugam piureul de castane (care este indulcit) si mixam pana obtinem o crema omogena. Repet: daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra in mascarpone cand il mixati. Dam deoparte la rece.

Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata, pe baie de aburi. Adaugam romul, amestecam si lasam pe cratita cu aburi. Separat, intr-un castron, punem mascarpone cu cateva linguri de lapte si doua linguri de zahar pudra si mixam. Adaugam apoi ciocolata topita, si amestecam. Dam deoparte, dar nu la rece.

Pentru ganache, topim ciocolata cu smantana lichida, cat sa se topeasca ciocolata. Amestecam mereu ca sa omogenizam compozitia. Dam deoparte sa se raceasca, apoi dam crema la rece pentru cel putin cateva ore.

Luam forma in care am copt blatul, asezam o hartie de copt si asezam primul blat. Insiropam bine si asezam crema de castane. Asezam un strat de piscoturi astfel incat sa fie oarecum compact stratul. Insiropam, piscoturile absorb repede siropul, apoi asezam si intindem crema de ciocolata. Asezam al doilea blat, insiropam cu restul de sirop. Dam totul la rece sa se aseze. Lasam cateva ore sau peste noapte.

Ganache-ul il mixam cat sa capete o consistenta pufoasa. Atentie, nu mixati prea mult, pentru ca se taie. Eu am scapat crema un pic.

Scoatem tortul din frigider indepartam inelul de la forma de copt. Imbracam tortul in crema si ornam cu poche-ul diverse ornamente pe tort.

Macinam nuca si turta dulce grosier si borduram tortul.

Dam la rece pana la servire!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise