Pasul 1
Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Din foaiade aluat se decupează un cerc cu diametru de 26 de cm, pentru blat. Restul foii se taie în bucățele mici de formă oarecare. Se așează blatul în tava unsă, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.
Se introduce tava în cuptor și se coace. Separat se coc restul de bucățele de aluat.
Pasul 2
Blatul răcit se așează într-o formă pentru copt cu inel detașabil.
Cuptor electric: 200°C
Cuptor cu aer cald: 180°C
Cuptor cu gaz: treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Pasul 3
Crema de prăjituri se prepară cu zahăr și lapte conform instrucțiunilor de pe plic.
Pasul 4
Pișcoturile se înmoaie în laptele amestecat cu esența de cafea, apoi împreună cu crema pentru prăjituri se repartizează în straturi alternative peste blat (un rând de pișcoturi, un strat de cremă și se continuă tot așa până la epuizarea cantităților).
Pasul 5
Bucățile de foietaj se așează deasupra și se apasă ferm ca să pătrundă puțin în cremă. Tortul se păstrează în frigider timp 4 ore.
Sfat: Înainte de servire, peste tort se presară zahăr pudră și se scoate marginea formei de tort.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii