Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 linguriță amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • 1 cană apă
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 linguriță esență de rom
  • Pentru cremă:
  • 4 căni lapte
  • 1 cană făină
  • 1 cană zahăr
  • 1 pachet unt
  • 2 cuburi de ciocolată menaj
  • 1 plic cacao
  • Pentru decor:
  • 1 tabletă de ciocolată cu lapte (sau 1 plic glazură ciocolată neagră Dr. Oetker)
  • hârtie de copt
  • Adițional:
  • 200g miez de nucă tocat
  • Creioane decor Dr. Oetker
  • Ornamente fulgi dulci de zăpadă Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat restul ingredientelor și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Se pune compoziția în forma rotundă de tort și se dă la cuptor pentru app. 30 de minute. Când e gata (trece testul scobitorii), se scoate din tavă și se lasă la răcit.

Siropul: Cât timp blatul de tort e la cuptor, se prepară siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul, la foc mic, până când se topește tot zahărul. Se oprește focul și se adaugă 1 linguriță de esență de rom. Se lasă la răcit.

Crema: Se amestecă laptele cu făina până când se încorporează, apoi se pune la foc și se adaugă treptat restul ingredientelor sub amestecare continuă, la foc mic, până când se obține o cremă de ciocolată cremoasa și densă.

După ce s-a răcit blatul se taie în 3 părți egale, se însiropează fiecare parte, apoi se montează tortul: blat, cremă de ciocolată, nucă tocată, puțină cremă din loc în loc pentru a se prinde de următoarea parte de blat, peste care se întinde uniform cremă de ciocolată, se presară nucă tocată pe toată suprafața, se adaugă puțină cremă din loc în loc pentru a se prinde de ultima parte de blat și se termină cu un strat de cremă ce se întinde uniform.

Pentru a nu se deplasa straturile de blat, eu am adăugat cercul de la tava reglabilă de tort și am dat la rece pentru 6 ore. Între timp se pregătește decorul. De această dată eu am folosit 1 plic glazură ciocolată neagră de la Dr. Oetker, dar merge la fel de bine cu 1 tabletă de ciocolată topită la bain-marie. Se pregătește glazura conform instrucțiunilor de pe plic, se desenează pe o foaie câteva forme dorite care se plasează apoi sub hârtia de copt, apoi se trasează, cu poșul, ciocolată pe conturul formei și se dă la rece. Pentru formele rulate, se trasează linii perpendiculare și pe diagonală direct pe hârtia de copt, apoi rulează și se pune într-un pahar, pentru a-și păstra forma rotundă, după care se dă la congelator pentru a se întări cât mai repede. Pentru formele semirotunde se trasează linii de ciocolată pe un cub de gheață și se așteaptă 2-3 minute până se mai topește gheața, apoi se îndepărtează decorul de ciocolată.

După ce s-a răcit tortul, se scoate cercul metalic, se ornează cu cremă și marginea tortului, apoi se scrie textul dorit cu ajutorul creioanelor decor și se adaugă formele de ciocolată, după care se presară fulgii de zăpadă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise