Tort cu crema de cocos

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200gr faina
  • 150gr miez de nuca macinat foarte fin
  • 100gr ciocolata neagra de menaj
  • 50gr unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt (nu era in reteta, dar eu l-am adaugat, sa creasca blatul)
  • Crema:
  • 200gr ciocolata alba
  • 300gr cocos(in reteta erau 200gr, dar eu am pus mai mult)
  • 200gr unt
  • 100ml frisca
  • 200ml crma vanilie(nu era in reteta,deci nu este obligatoriu,eu am gasit crema la LIDL)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri lichior de oua (nu era in reteta)
  • 1plic zahar vanilat
  • Decor:
  • 400ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50gr unt
  • 30ml lichior de ciocolata
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul pudra, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita separat, apoi adaugam lichiorul de oua, miezul de nuca si sarea. Si lasam pe aburi vreo 15 minute, amestecand din cand in cand.

Luam de pe aburi si adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma de tort de 20 cm cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, 30-40minute, la foc potrivit .Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam la racit, apoi il taiem in 3 foi. In reteta nu spunea ca trebuie insiropate foile, dar eu am insiropat-o doar pe cea de sus cu apa si esenta de rom.

Pregatim crema:

Lasam sa se topeasca ciocolata alba cu untul si frisca lichida, adaugam galbenusul de ou, lichiorul de oua, laptele si zaharul vanilat si nuca de cocos, la sfasit adaugam crema de vanilie, lasam sa se ingroase putin. Omogenizam bine si lasam cateva minute sa se racoreasca.

Asamblam tortul: foi, crema si terminam cu foaie.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si imbracam tortul. Lasam putin la racit.

Topim ciocolata cu frisca si untul, adaugam laptele si lichiorul, la final uleiul si omogenizam bine. Intindem cu un cutit peste frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise