Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Se separa ouale.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 8 lg faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • Pt. sirop:
  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (sau dupa gust)
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • Pt. crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg sirop afine
  • mure, cirese, capsuni cate doriti
  • 1 plic gelatina
  • mure si cirese pentru decor

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in doua reprize, peste albusuri. Se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 21 cm si cu inel detasabil. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se taie in doua.

Siropul: Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga zeama de lamaie, apoi se lasa la racit.

Crema: Intr-un bol,se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca pana se intareste. Se iau 200 g din frisca si se adauga peste iaurt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.

Intre timp, se pune gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele.

Ciresele se spala si se scot samburii. Capsunile se spala, se rup coditele si se taie in felii. Murele le-am folosit din congelator.

Peste crema de iaurt, se adauga siropul de afine si gelatina. Se amesteca bine, apoi se adauga fructele.

Pe un platou, se asaza un blat si se pune inelul tavii. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi se toarna crema. Se niveleaza, se asaza deasupra al doilea blat insiropat si se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate cu grija inelul detasabil, eventual se trece intai cu un cutit pe margini si apoi se da la o parte inelul. Se imbraca tortul in frisca, se fac moatze deasupra si se decoreaza cu cateva fructe (mure si cirese) deasupra. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise