Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul. Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie. Amestecam incet cu lingura albusurile batute spuma. Pandispanul se pune la copt in forma rotunda captusita cu hartie de copt)
Cat timp se coace blatul se prepara budinca de nuca de cocos conform indicatiilor de pe lic. La fel se prepara frisca.
Se poate face un sirop din 400 ml apa si 200 g zahar care se lasa sa se raceasca dupa ce au dat in clocot. Se adauga esenta de rom in sirop. Cu acest sirop sau cu ce sirop preferati se pot insiropa cele doua bucati ale blatului.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit , se taie in doua si se umple cu budinca de cocos racita in care am pus doua linguri nuca de cocos verde.
Se prepara glazura caramel conform indicatiilor si se pune glazura deasupra tortului.Acesta se orneaza cu nuca de cocos verde, mure , zmeura si frisca...sau cum doreste fiecare.
Pofta buna !!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii