Tort cu crema de nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de nuci

Ingrediente

  • Pentru blatul de la baza:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru blatul mic de deasupra:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • praf de copt
  • esenta de rom
  • 5 linguri faina
  • Pentru crema:
  • foaia de blat faramitata
  • 2 cani cu nuci macinate
  • 2 esente de rom
  • un pachet cu unt
  • 4-5 linguri cu zahar farin
  • zeama de lamaie- dupa gust
  • Peparam si un sirop:
  • o cana cu apa
  • 5-6 linguri cu zahar
  • zeama de lamaie
  • Se fierb pe foc sa se topeasca zaharul, apoi se lasa la racit.

Mod de preparare

Preparam primul blat.

Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.

Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit.

Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.

Preparam si al doilea blat:

Procedand ca la primul.Se coace intr-o forma mai mica rotunda.

Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.

Preparam crema amestecand toate ingredientele.Daca nu s-a legat cum trebuie adaugam zeama de compot.

ASAMBLAM TORTUL:

Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam,intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.

Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema.

Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise