Ingrediente
Pentru blatul de la baza:, 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 8 linguri faina, praf de copt, esenta de rom, , Pentru blatul mic de deasupra:, 3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, praf de copt, esenta de rom, 5 linguri faina, , Pentru crema:, foaia de blat faramitata, 2 cani cu nuci macinate, 2 esente de rom, un pachet cu unt, 4-5 linguri cu zahar farin, zeama de lamaie- dupa gust, , Peparam si un sirop:, o cana cu apa, 5-6 linguri cu zahar, zeama de lamaie, Se fierb pe foc sa se topeasca zaharul, apoi se lasa la racit.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
15 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.
Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit.
Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.
Preparam si al doilea blat:
Procedand ca la primul.Se coace intr-o forma mai mica rotunda.
Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.
Preparam crema amestecand toate ingredientele.Daca nu s-a legat cum trebuie adaugam zeama de compot.
ASAMBLAM TORTUL:
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam,intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema.
Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Super bun tortuletul tau...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Arata foarte bine!
Sidy (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Hmmmmmmm ce bun este ! Imi place tare mult crema de nuca...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Foarte bun!
emadina (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
supertort.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Foarte fin si aspectuos!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Delicios si aspectuos!