Tort cu crema de trandafiri

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de trandafiri

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ness
  • jumatate pliculet praf de copt nestins
  • esenta rom,sare
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • jumatate pliculet praf de copt nestins
  • esenta vanilie,sare
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 g ciocolata amaruie(sau menaj)
  • Crema de trandafiri:
  • 1 borcan dulceata de trandafiri(400g)
  • 1 pachet de unt
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 1 pliculet gelatina

Mod de preparare

Blat 1:

Se bat albusurile spuma cu putina sare si cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,nessul,esenta de rom si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu unt sau hartie de copt,si se da la cuptor pentru 25-30 min.Compozitia este pentru tava de 20x30cm.

Cat se coace primul blat se trece la prepararea celui de-al doilea,care are aceleasi instructiuni,doar ca nu se mai pune ness si se adauga alta esenta,de vanilie.

Crema de ciocolata:

150ml lapte se pune la fiert cu zaharul,se adauga amidonul dizolvat in 50 ml lapte si se amesteca pe baie de aburi pana devine o crema groasa.Se pune ciocolata la topit cu 50 ml lapte si se amesteca la mixer cu crema de amidon si untul moale.

Crema de trandafiri:

Se pune la fiert laptele(200ml),se adauga amidonul dizolvat in 50 ml lapte si se tine pe baie de aburi pana devine o crema groasa.Se lasa la racorit,se incorporeaza dulceata de trandafiri,untul moale,si se mixeaza pana devine o crema omogena.Se adauga gelatina preparata dupa instructiuni. Aceasta crema trebuie preparata ultima,dupa coacerea si racirea blaturilor.

Deci: In tava in care s-au copt blaturile se tapeteaza cu folie,se tapeteaza forma cu crema de ciocolata si pe marginile inalte ale tavii,se pune primul blat(care doriti),se insiropeaza direct in tava,se adauga crema de trandafiri,al doilea blat,pe care il insiropam la fel in tava,intoarcem marginile foliei,punem o greutate sa se preseze un pic(eu am un fund de lemn un pic mai mic decat tava),si se lasa la rece cateva ore.Eu l-am lasat pana a doua zi.

Cand il rasturnam in tava,va fi aproape gata ornat.Am zdrobit cateva alune si l-am balotat pe margine, cu ciocolata alba de-asupra si un trandafir facut dintr-o bomboana sugus.Cu furculita am facut cateva forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise