Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Ingrediente

  • Crema:
  • 400 gr zahar,
  • 8 oua,
  • 1 litru lapte ,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Blat:
  • 3 oua,
  • 3/4 cana faina,
  • 50 ml apa,
  • 1/2 praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 2 mere.

Mod de preparare

Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie se ia cratita de pe foc si se invarte usor pentru a se imprastia caramelul pana la jumatatea cratitei. Se lasa la racit pana pocneste zaharul caramelizat.

Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu restul de zahar 250 gr, laptele si zaharul vanilat. Se amesteca ca pentru omleta pana face spume. Se pune aceasta compozitie in cratita peste zaharul caramelizat si racit si se da la cuptor circa 40-45 minute pana se incheaga usor crema pe deasupra.

Blatul:

3 galbenusuri se freaca cu 1/2 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 50 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/4 cana zahar. Separat se amesteca si 3/4 cana de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.

Dupa ce s-a copt pe jumatate crema se taie merele felii foarte subtiri si se asaza astfel incat sa acopere toata suprafata de crema si apoi se pune compozitia de blat si se mai lasa la cuptor pana se coace. Se incearca cu o scobitoare (dupa circa 40-45 minute e gata). Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise