Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri iaurt
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 450 gr zmeura congelata
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 foi de gelatina
  • 2 lingurite vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra (eu am folosit Nestle)
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul.

Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina.

Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare.

Incorporati albusurile spuma peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta.

Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetatati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati prima parte de compozitie.

Introduceti prima foaie de blat in cuptorul incins, pentru 10 minute, iar cand este gata o scoateti.

La fel procedati si cu celelalte doua foi.

Le lasati sa se raceasca.

Puteti coace si blatul intreg, apoi sa il taiati in 3 foi.

Crema de ciocolata:

Intr-un bol de inox, puneti ciocolata neagra rupta bucatele, frisca lichida peste.

Il transferati pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.

Puneti crema la frigider 3-4 ore sau o puteti pregati cu o seara inainte.

Crema de zmeura:

Zmeura decongelata o pasati in blender.

O treceti prin sita pentru a elimina semintele.

Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia.

Frisca lichida rece, o bateti spuma separat, o incorporati peste mascarpone, invartiti cu o paleta.

Incorporati si piureul de zmeura in crema.

Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 7-8 minute.

Le scurgeti bine de apa dupa ce s-au hidratat, apoi le topiti pe baie de aburi.

Turnati gelatina topita in fir subtire peste crema, amestecati repede pentru a se omogeniza bine.

Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau.

Puneti jumatate din crema de zmeura, o nivelati, iar foaie, restul de crema si ultima foaie.

Dati tortul cam 3 ore la frigider.

Il scoateti dupa acest timp.

Scoateti si crema de ciocolata de la rece, o mixati pana devine spumoasa.

Imbracati tortul cu crema de ciocolata, iar in partea de jos, cu ajutorul unui pos, faceti si cateva floricele din crema.

Ciocolata alba, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida, le topiti pe baie de aburi.

Amestecati bine pana ciocolata este topita.

Turnati glazura usor pe mijlocul tortului si o lasati sa curga si pe lateral.

Dati tortul 30 de minute la rece.

Decorati dupa plac.

Eu am ales pentru decor zmeura, felii de kiwi, betisoare de ciocolata, frunze de menta si bombonele colorate.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise