Tort cu crema mascarpone si capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema mascarpone si capsuni

Ingrediente

  • Pentru un tort cu diametrul de 24 cm ne trebuie:
  • Pentru aluat:
  • * 4 oua
  • * 18 linguri cu zahar
  • * 10 linguri de apa
  • * 100 g nuci
  • * 10 linguri cu varf de faina
  • * 1 plic de praf de copt
  • Pentru crema:
  • * 250 g branza mascarpone
  • * 5 oua
  • * 6 linguri cu zahar
  • Pentru decorat:
  • * 500 ml smantana dulce
  • * 2-3 linguri de zahar tos
  • * capsuni
  • * ciocolata menajera

Mod de preparare

Pentru inceput se toaca nucile: le puteti trece prin masina de tocat daca doriti nucile tocate mai fin, sau daca dimpotriva va place sa simtiti bucati mai mari de nuca in aluat, atunci puneti nucile in 2 pungi de plastic si folositi sucitorul ca sa maruntiti nucile.

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu zaharul. Cand pasta se deschide la culoare incepem sa adaugam cele 10 linguri de apa amestecand mereu. Se adauga nucile tocate, faina si praful de copt (stins cu otet sau putina zeama de lamaie) si amestecam bine. Separat cele 4 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga la compozitia anterioara. Va rezulta o pasta putin mai groasa decat cea de chec. Amestecul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit pentru 1 ora si 10 minute (verificati dupa 45 minute cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit bine, si doar atunci, aluatul se taie in 3 felii.

Crema se prepara doar in momentul in care aluatul s-a racit si este taiat deja in felii. Intr-un vas frecam bine cele 5 galbenusuri cu cele 6 linguri de de zahar. Cand pasta s-a deschis la culoare adaugam branza mascarpone si amestecam pana la omogenizare (nu trebuie sa avem nici un cocolos de branza). Separat batem spuma 4 albusuri din cele 5 (nu fiti tentate sa adaugati si ultimul albus), si adaugam spuma la amestecul de branza. Se amesteca usor, de sus in jos, de preferat nu cu mixerul.

Se insiropeaza feliile de aluat cu putina cafea la care puteti adauga si cateva picaturi de rom. Punem prima felie de aluat inapoi in forma de tort, apoi jumatate din cantitatea de crema. Deasupra punem a 2a felie de aluat usor, fara sa presam, restul de crema apoi ultima felie de aluat. Acoperim forma cu o folie si dam tortul la frigider pana a doua zi (trebuie sa stea la frigider cel putin 12 ore pentru ca crema sa se intareasca).

A 2a zi:

Lasam smantana la temperatura camerei, timp in care radem niste ciocolata, spalam capsunile si le taiem in jumatati daca sunt prea mari. Se bate smantana dulce cu mixerul la viteza cea mai mica. Cand s-a intarit, adaugam 2-3 linguri de zahar tos, sau chiar mai mult in functie de cat de dulce vrem sa fie frisca. Continuam sa batem frisca pana isi pastreaza forma. Apoi imbracam cu frisca tortul, presaram cu ciocolata rasa, punem capsunile dupa imaginatie, si stropim cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise