Foaia: taiati untul cubulete rece de la frigider si farimitati-l cu o furculita.
Se unesc faina cu untul pina se farimiteaza bine, formati o gramajoara, iar in mijloc puneti zaharul ouale, sarea, framintati repede, formati o minge pe care o puneti intr-o punga in frigider pt 1 ora.
Crema: se pune laptele la foc mic impreuna cu jumatate din zahar, coaja de lamiie doar partea galbena. Separat se bat cu un tel ouale cu restul de zahar, cu faina si zaharul vanilat. In momentul cind laptele vine sus se adauga amestecind incontinuu crema de oua. Se repune pe foc, se amesteca bine pina se ingroasa.
Cand s-a racit un pic se adauga untul amestecind bine. Se scoate coca din frigider, se intinde
intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie, se intinde coca care se inteapa din loc in loc cu furculita, se acopera cu aluminiu,un strat de fasole boabe uscate pt a nu-i permite cresterea, dupa 15 min se scoate fasolea si se pune din nou la cuptor pt 5 min fara aluminiu. Cand se raceste se umple de crema, se orneaza cu fructe de sezon.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii