Tort cu două creme de ciocolată

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort cu două creme de ciocolată

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua
  • - 300 g zahar
  • - 10 linguri apa
  • - 200 g faina
  • - 100 g nuci macinate
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Ingrediente creme:
  • - 300 g ciocolata amaruie
  • - 200 g ciocolata alba
  • - 500 ml frisca
  • - 50 g zahar pudra
  • - 300 g crema mascarpone
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 100 ml apa
  • - 100 g zahar

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie; Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca.

La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.

Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .

La fel se procedeaza si pentru crema alba: se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire. Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.

Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit. Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise