Tort cu două blaturi

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort cu două blaturi

Ingrediente

  • Blat maro: 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie, un praf de sare.
  • Blat alb: 4-5 albusuri (depinde cat de mari sunt ouale),
  • 120 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 80 g nuca macinata,
  • 2 linguri (rase) faina,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g mac
  • Crema: 4-5 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar (daca doriti mai puteti "taia" din cantitatea de zahar),
  • 2,5-3 liguri faina,
  • 1/2 l lapte,
  • esenta de vanilie, 100 g unt.

Mod de preparare

Intai mixam bine ouale timp de 20-25 de minute, impreuna cu zaharul, esenta si putina sare. Incorporam usor, folosind o lingura de lemn, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam cu grija, de jos in sus. Turnam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de silicon), lovim usor forma de masa, apoi coacem blatul in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Cat timp se coace blatul maro, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa care incorporam si zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea lucioasa. Incorporam cu grija nuca macinata, amestecata impreuna cu faina, nuca de cocos si macul. Coacem, in cuptorul preincalzit, cca 25 de minute, la foc mediu, cat sa nu se maroneasca prea tare. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema: peste galbenusurile mixate bine cu zaharul, si mai apoi cu faina, turnam, treptat, laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem la fiert compozitia obtinuta (eu folosesc o oala cu fund dublu) si amestecam pana se ingroasa. In acest moment stingem focul si lasam compozitia sa se racoreasca. Adaugam vanilia, incorporam si untul.

Montam asa: o felie de blat maro (caci il vom taia in doua), 1/3 crema, blat alb, 1/3 crema, felie de blat maro, 1/3 crema. Insiropati, daca doriti, blatul maro.

Presaram peste tort nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise