Tort cu doua creme si ornat cu cirese

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Tort cu doua creme si ornat cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua.
  • 8 linguri de zahar.
  • 8 linguri de faina.
  • 1 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte fiert.
  • 250 gr zahar.
  • 6 galbenusuri.
  • 200 gr unt.
  • 1 plic de zahar vanilat.
  • zeama de la 1 buc.lamaie
  • 1 baton de vanilie.
  • 80 gr amidon alimentar(3 linguri,cu varf).
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
  • 3 linguri de Amaretto.
  • siropul din borcanul cu cirese.
  • 200 ml ness.
  • 2 linguri de cacao+4 linguri zahar brun
  • 1 borcan cirese in sirop,de cirese (Kaufland),pentru ornat tortul.

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa-l coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.

Crema de vanilie:

Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar intr-un vas, se amesteca cu amidonul alimentar si treptat se subtiaza cu laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat,batonul de vanilie(razuim ce are in interiorul batonului) si se pune crema la foc mic, amestecandu-se mereu pana ce va da in fiert,lasand compozitia sa mai fiarba 2 minute.Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga untul frecat cu restul de zahar si zeama de la 1 lamaie. Un sfert din crema o vom amesteca cu 2 linguri de cacao+4 libguri de zahar brun si o vom pune pe blatul din mijloc.Restul de crema se va pune pe celelalte blaturi.Mentionez ca avem 3 blaturi,deoarece blatul l-am impartit in 3.Aceasta crema din mijloc eu am amestecat-o cu 2 linguri de cacao,dar o putem amesteca cu ness sau capuccino.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise