Tort cu frisca si ciocolata

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu frisca si ciocolata

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri de zahar
  • * 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • * Pentru mousse de ciocolata amaruie:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 6 g gelatina
  • * Pentru crema de lapte condensat:
  • * 150 g lapte condensat cu vanilie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 ml lapte
  • * 6 g gelatina
  • * 1 lingura cu varf de miere
  • * Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
  • * 200 g ciocolata cu lapte
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 6 g gelatina
  • * Pentru decor:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca
  • * 2 linguri smantana

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.

Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.

Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.Se da la frigider sa se intareasca.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)

Decor:

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.

Smantana ajuta frisca \"sa stea teapana acolo unde-o pui\". :))

Asamblare:

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.

Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise