TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Ingrediente

  • Blat: 10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar,10 linguri ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • Crema: 2 oua intregi, 200 ml lapte,3 linguri faina,1 lingura cacao, 50 gr ciocolata menaj,1 margarina Rama.
  • Sirpo: 6 linguri zahar,300 ml apa, 1 esenta rom.
  • Decor: 750 ml frisca hulala lichida, 1 ciorchine strugure cu boabe mari albi, 2 portocale, cateva felii de banane si mere, 1 plic de gelatina+1 lingura zahar+50ml apa, bomboane albe pentru decor.

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat

pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza si la sfarsit faina si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se amesteca apoi cu compozitia de oua de mai sus. Astfel compozitia obtinuta se pune intr-o tava mare dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Se coace la foc potrivit 25-30 minute.Intre timp se face siropul si crema.Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu apoi adaugi apa lasi sa fiarba pana se topeste tot zaharul, sde lasa apoi la racit si cand e rece se pune esenta de rom.

Pentru crema se pune la foc mic intr-o craticioara ouale, zaharul, laptele si faina si se lasa pe foc pana se ingroasa.Cat e calda se imparte in doua.Partea galbena se lasa la racit si se amesteca cu 1/2 din margarina Rama, iar in cealalta care e inca calda se pune ciocolata si cacao se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se lasa la racit apoi se pune cealata jumatate de margarina Rama. Se obtin 2 creme una galbena una de ciocolata.

Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza blaturile cu siropul racit.Se aseaza o foaie de blat,crema galbena,a doua foaie de blat, crema de ciocolata si la final a treia foaie de blat.Tot tortul se pune pe o tava si se orneaza dupa imginatie.Frisca se bate bine iar gelatina se pune pe foc cu 1 lingura zahar si 50 ml apa pana se topeste gelatina se lasa putin la racit si se pune peste fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise