Tort cu Fructe de Padure

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort cu Fructe de Padure

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -putina sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • -razatura de lamaie
  • -1 varf lingurita praf copt .
  • Pentru Crema cu Zmeura:
  • -1 iaurt simplu mare(200/300 gr)
  • -150 gr zahar pudra
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker
  • - 200 ml frisca lichida.
  • -100 gr zmeura
  • Pentru Crema cu Afine:
  • -1 iaurt simplu mare (200/300 gr)
  • -150 gr zahar pudra
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker.
  • -200 ml frisca lichida.
  • -100 gr afine.
  • Pentru Sirop:
  • -1 fiola esenta de vanilie
  • -100 gr zahar
  • -200 ml apa calduta
  • Pentru Decorul de Fructe:
  • -200 gr zmeura
  • -200 gr afine
  • -150 gr zahar
  • -1 plic tort gelee(rosu).Dr.Oetker.
  • Pentru Ornare:
  • Frisca batuta din 200 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului:..Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare,cand sunt batute bine si si-au dublat volumul,,se adauga treptat cele 5 linguri de zahar,si aromele,continuam sa mixam ,pana nu se mai simt cristalele de zahar.

Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat in compozitia de oua,amestecand usor cu o lingura sau spatula,pana la incorporarea totala.

Tapetam forma cu hartie de copt,turnam compozitia de blat,si dam la cuptor ,la foc moderat,pana suprafata blatului devine maronie si trece testul scobitorii.

Pana se raceste blatul,pregatim cremele:

Incepem cu crema de zmeura...Gelatina o punem la hidratat cu 5 linguri apa..sau daca folositi fructe congelate,folositi zeama lasata de fructe,in urma dezghetarii..

Iaurtul il mixam cu zaharul pudra..

In iaurt turnam gelatina ce in prealabil a fost pusa cateva secunde la microunde sau pe bain- marie..(fara a fierbe...doar pana devine lichida.. )

Punem bolul cu iaurt si gelatina la frigider,pana batem frisca...

Cand frisca e batuta bine,o adaugam treptat in compozitia de iaurt...,iar in cele din urma adaugam si zmeura,amestecam usor..

Taiem blatul in 2 pe orizontala,punem prima foaie intr-o tava cu pereti detasabili,insiropam cu ajutorul unei pensule sau linguri..

Daca aveti un inel de tort cu diametru mai mic...e bine...:)..daca nu,confectionati unu'..:),am pus o foaie A4 pe o folie de aluminiu,am pliat marginile si am taiat la inaltimea formei de tort principala..

Am asezat-o in centru primei foi de blat(vezi imaginile)..:)

Am turnat amestecul de crema de zmeura..

Pregatim si crema de afine,in acelasi mod ca si cea de zmeura...

O turnam de jur-imprejurul formei cu crema de zmeura..,venim cu cea de-a doua foaie de blat,decupata...o insiropam si pe ea....dupa care o lasam la frigider cateva ore.

Acum dupa ce crema s-a intarit,scoateti usor,"inelul" din folie de aluminiu,ridicand in sus,putin cate putin,daca vreti puteti incalzi putin folia de aluminiu..la mine nu a fost nevoie..:)

Urmeaza sa punem jeleul de fructe,care-l pregatim in felul urmator,amestecam fructele(afine+zmeura) cu zaharul,punem vasul pe foc,pana se infierbanta bine si atinge punctul de fierbere..Luam vasul deoparte si in compozitia de fructe,presaram praful de tort gelee,amestecam bine,iar compozitia rezultata o punem deasupra tortului de jur imprejurul formei mici cu crema de zmeura..

Lasam din nou la frigider ,pana se intareste si jeleul de fructe..

Intre timp batem frisca ce o sa imbrace tortul..

Scoatem inelul detasabil si decoram dupa preferinta cu frisca batuta.

Acum cand ma uit cat am scris,..:)poate parea prea complicat,nu este deloc...,imaginile spun mai mult,decat am incercat eu sa explic..:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise