Tort cu fructe de padure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe de padure

Ingrediente

  • blat;10 oua,10 linguri de zahar,10 linguri de faina,o lingura ulei,esenta rom,un praf de sare
  • crema;500 g branza de vaci proaspata,400 g smantana,un plic de gelatina(10 g),150 g zahar pudra,4-5 linguri de dulceata de zmeura(sau mure),200 g zmeura,200 g mure
  • sirop;300 ml apa rece,300 g zahar ,esenta de rom
  • decor;cateva linguri de dulceata de zmeura,2-3 linguri oprite din crema de branza,o mana de mure ,o mana de zmeura,cateva frunzulite de menta proaspata,margine din 200 g ciocolata+20 g unt,topite,200 ml frisca lichida

Mod de preparare

.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc(bezea),apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei,se adauga si esenta,apoi faina cernuta.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila,pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt,in cuptorul preincalzit,cca.40 minute.Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine,apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta.Se lasa sa se raceasca .

3.Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra,smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o(nu am fiert-o)la bain marin.

4.In forma in care am copt blatul montam tortul;intai primul disc bine insiropat,peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci,peste care presaram mure si zmeura proaspata,cateva fire subtiri de dulceata de zmeura(cu lingura),apoi se vine deasupra cu cel de-al doilea disc de blat,bine insiropat,se adauga restul de crema,oprind 2-3 linguri pentru decor,se vine cu ultimul disc de blat deasupra,se unge cu un strat de dulceata de zmeura peste care turnam si intindem restul de crema de branza.Deasupra se decoreaza cu fructe proaspete.

Se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca crema.Se decoreaza cu ciocolata ,frisca,dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise