autor:

mirela0911

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu fructe de sezon

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2017

Ingrediente
Pt. blat:, 5 albusuri (avute in congelator), un praf de sare, 5 lg zahar, 5 lg rase de faina, 5 lg nuca de cocos, 1/2 plic praf de copt, zmeura, Pt. jeleu de visine:, 500 g visine, 4-5 lg zahar (sau dupa gust), 1 plic gelatina, Pt. crema de vanilie:, 2 oua, 3 lg zahar, 20 g amidon, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie, 200 g branza dulce de vaci, Mai avem nevoie de:, 15 buc piscoturi, orice sirop pt insiropat, 200 ml smantana pentru frisca, 2 lg zahar pudra vanilat, fructe de sezon:, zmeura, coacaze negre, cirese

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare.



Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se rastoarna compozita. Se niveleaza, iar deasupra se pune zmeura din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 20-25 de minute). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.



Crema de vanilie: Se amesteca cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, apoi se adauga branza de vaci.



Jeleul de visine: Se spala visinele, se scot samburii si se pune zaharul peste ele. Se lasa deoparte pentru a-si lasa sirop.



Intre timp, se pune gelatina sa se hidrateze, conform instructiunilor de pe plic. Visinele se pun la foc mic, timp de 5 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se topesc granulele de gelatina. Se lasa la racit pana incepe usor sa se intareasca.



Pe un platou, se asaza blatul cu cocos. Se pune inelul detasabil in jurul blatului. Se toarna jeleul de visine usor intarit (pentru a nu curge). Se da la rece pentru 15 minute apoi se pune peste jeleu crema de vanilie.



Se prepara un suc din care preferati. Eu am facut din sirop de capsuni. Se insiropeaza piscoturile si se asaza peste crema de vanilie. Se da tortul la rece.



Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu 2 lg zahar vanilat. Cand incepe sa se intareasca, se mai mixeaza putin, apoi se da la frigider pentru jumatate de ora.



Se scoate tortul din frigider, se indeparteaza inelul detasabil si se fac moatze de frisca deasupra piscoturilor, apoi se orneaza cu fructe: zmeura, coacaze negre si cirese.



Se da la rece pana in momentul servirii.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tango cu cirese

Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de ciocolată pentru măicuţa

Tort de ciocolată pentru măicuţa

Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit

27 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 5 albusuri (avute in congelator)
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 5 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • zmeura
  • Pt. jeleu de visine:
  • 500 g visine
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic gelatina
  • Pt. crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 20 g amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 200 g branza dulce de vaci
  • Mai avem nevoie de:
  • 15 buc piscoturi
  • orice sirop pt insiropat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de sezon:
  • zmeura
  • coacaze negre
  • cirese

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor de  inghetata cu capsuni si oreo Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu fructe